tiistai 25. syyskuuta 2012

Omenainen suklaakakku (ilman vehnäjauhoja)


Omenainen suklaakakku

 

Omenapohja: Omena lohkoja noin kilo, sokeria, kanelia, tilkka sherryä ja/tai rusinoita


Suklaa päällinen: 

4kpl kananmunia, valkuainen ja keltuainen eroitettuna

sokeria noin 1dl

3 rk. kaakaojauhetta (tai suklaata)

100g voita

1dl kermaa

 

 Vaihe Yksi

 

voitele vuoka esim. rypsiöljyllä tai voilla. Lisää omenat, kaneli, sokeri, rusinat ja sherry.

Laita uuniin noin tunniksi muhimaan 170- 190° kunnes omenat ovat hilloutuneet.

Vaihe Kaksi

 

Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. 

Sulata kasarissa voi, kerma, kaakaojauhe (tai suklaa) ja sokeri, älä anna kiehua. Nosta seos pois liedeltä. Lisää seokseen yksitellen , voimakaasti sekoittaen, keltuaiset. Seos kiinteytyy keltuaisen ansiosta.

Sekoita varovasti, nostellen, suklaaseos valkuaisvaahtoon , sekoita kunnes vaahto on kunnolla sekoittunut kaakaomaiseksi, eli ei näy valkoista.

Ota omenavuoka uunista ja lisää suklaaseos sen päälle, laita takaisin uuniin noin 40 min 190° tai kunnes massa on kiinteytynyt. Kokeile tikulla ja kun siihen ei tartu enään taikinaa on omena-suklaa torttu valmis.

Huom. suklaavaahto kohoaa uunissa, mutta "lätsähtää" kun se otetaan pois uunista ja se on ihan oikein.

Tarjoa omena-suklaakakkua lämpimänä, haaleana tai kylmänä. Lisää kermavaahtoa tai jäätelöä tai lorauta vain kermaa suoraan palanpäälle ja nauti.


 

 


 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti