perjantai 19. lokakuuta 2012

Mansikka-Suklaakakku, gluteeniton

 Kakku jossa on runsaasti suklaata




 *
Kakkupohja:
4klp. kananmunaa
1dl. sokeria
1dl. gluteenitonta vehnäjauhoa (tavallinen käy tietenkin)
2-3 ruokalusikallista kaakaojauhoa
1/2dl. soijajauhoa
1/2 dl. mantelijauhoa
1tl. leivinjauhetta
*
Täyte:
2kpl. banaania
hilloa esim. valdelma tai aprikoosi
*
Kakunkostuke:
vahvaa kahvia
kermaa
ananasmehua tai konjakkia
*
Suklaamouse päällinen:
2 kananmunan keltuaista
2 kananmunan valkuaista
1 1/2 levyä tummaa suklaata eli yli 200gr
2 ruokalusikallista voita
1dl. kerma
tilkka konjakkia tai . esim sherryä
*

Koristelu:
Mansikoita  
1/2 suklaalevy
1rl.voita
2 tl.konjakkia tai likööriä 
esim. minttulikööriä...

*

pohja: Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää  ne siivilöitynä seokseen.
Siivilän läpi lisättynä jauhot ja kaakao sekoittuvat tasaisemmin, koska kaakaojauhe on helposti kokkaroituvaa. Kaada kakkuvuokaan ja anna kypsyä uunissa noin 20min. 180° kunnes kakkupohja on kypsä. Huom. kaakao palaa herkästi ja siksi se ei saisi kypsyä liiankauan uunissa -tulee kitkerä maku.
*
Jäähdytä pohja ja leikkaa puoliksi. Aseta kakunpohja takaisin vuokaan, joka on vuoratu kelmulla. Huom.paras vuoka tässä tapauksessa on  kakkuvuoka josta saa reunan irti ja ehkä silikonivuokakin käy? kostuta pohja kahviseoksella ja lisää sitten  hillokerros ja soseutetut banaanit. Aseta toinen kakun puolikas seoksen päälle ja kostuta se myös kahviseoksella.
*
Suklaamouse: Vaahdota valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja sulata suklaa+ voi+kerma+konjakki(ei pakollinen)kasarissa, mutta varo että ei kuumene liikaa -suklaa kärsii, ota seos liedeltä heti kun suklaa lähtee sulamaan. Lisää voimakkaasti vatkaten, suklaaseokseen, munan keltuaiset ja tämän jälkeen, varovasti sekoittaen tai nostellen, suklaaseos valkuaisvaahtoon.
*
Kaada suklaamousse kakkuvuokaan ja laita jääkaappiin tekeytymään muutamaksi tunniksi, tai seuraavaan päivään.
*
Kun kakun päällinen, eli suklaamouse on kovettunut irroita kakku vuoasta ja koristele se mansikoilla
ja kaada päälle sulatettua suklaaseosta, tai kasta mansikat yksitellen suklaaseen ja asettele ne kauniisti kakun päälle.

Näilläkin, kts. alla oleva kuva, kakun voisi koristaa

 Ihana vinkki Erican blogista, jos suklaa-mansikat maistuvat ;-)




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti