torstai 7. maaliskuuta 2013

Gluteeniton, Kala Voileipäkakku




Tarvittavat ainekset:

viipaloitua , gluteenitonta leipää
1 prk. Valion kylmäsavulohi tuorejuustoa
1 prk. Valion paprika-chili tuorejuustoa
Majoneesia
Tonnikalaa tai muuta kalaa esim. lohta
katkarapuja
Pari keitettyä kananmunaa
kala/kasvilientä noin 1,5 dl.

Koristeluun:

Kreikkalaista tai bulgarianjugurttia
majoneesia
keitettyjä kananmuna
katkarapuja
frisee salaattia
pieniä tomaatteja
ohuita porkkanan suikaleita
yrttejä
mustaleima juusto raastetta

Ota sopiva, neliömäinenvuoka jonka vuoraat foliolla tai kelmulla
lado vuokaleivän viipaleita, joista on leikattu kovat reunat pois.
Kostuta kala tai vihannesliemellä
levitä tuorejuustoa johon on sekoitettu kalaa.
levitä kanamuna kerros tai katkarapukerros.
lado seuraava kerros leipää, kostuta leipä ja levitä kerrokset
ja jatka kerrostamista kunnes olet sopivalla korkeudella, astia yleensä päättää kerrokset.
kieputa folio tai kelmu tiukasti astian ympäri ja laita kakku jääkaappiin tekeytymään seuraavaan päivään. Minä käytin gluteenitonta hapatettua tattarileipää (taisi olla Moilasen) joka on aika kova leipä mutta maukas ko. leipää pitää kostuttaa aika tavalla jotta se pehmenee.

Koristelussa käytä majoneesi-bulgarianjoghurttia seosta kakun pääällisen vuoraamisessa ja ripottele juustoraastetta, joko seokseen tai kakun pinnalle.
Sen jälkeen kananmunia, katkarapuja ja salaattia . 
Väriä lisäsin eri kokoisilla ja -muotoisilla minitomaateilla ja suikaloiduilla porkkanan siivuilla; 
kuori porkkana ja vedä siitä pitkittäissuunnassa ohuita suikaleita kuorimaveitsellä ja "heitä" ne kakun päällevapaasti valumaan.
Voila! kakku on valmiina nautittavaksi ... Ai niin älä unohda yrttejä sekä niiden ihania aromeja.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti