sunnuntai 10. maaliskuuta 2013

Kala-Linssikeitto

Tämä keitto on ns. "mitä löytyy varastosta" ruokaa 
eli kaikki ainekset ovat säilykkeitä, pakasteita ja kuivatavaraa

Ainekset:
 *
linssejä noin 4dl
sipulia, kuivattua kourallinen
2 kasvisliemikuutiota
pakastepussi juureksia
tomaattimurskaa
pakastekalaa
tonnikalaa
voita tai öljyä 
 *
mausteita esim.
chiliä -jauheena
paprika jauhetta
kreikkalaista joghurttia 
*
Kuivattua sipulia ja Linssejä

Tomaatti murskaa, pari tonnikala purkkia ja pakaste seitiä
 Huutele linssit ja pistä ne kattilaan, veteen likoamaan sipulien kanssa noin tunniksi. Vettä saa olla noin 1,5 kertaa yli kuivien ainesten.
Lisää kattilaan liemikuutiot, mausteet ja pakastejuurekset ja keitä noin 20minuuttia.
Tarkasta veden riittävyys ja lisää vettä tarpeen mukaan, jos linssit ovat imeneet kaiken nesteen.


Lisää voi, paloiteltu seiti, ja tomaattimurska.
Keitä hiljalleen kunnes sei on melkein kypsää ja lisää tonnikalat.
Anna vielä hetken hautua tonnikalojen sulautuessa keittoon.


Tarjoile kreikkalaisen joghurtin kanssa tai jos pidät vähemmän happamasta, niin creme de fraisea  tai juustoraastekin käy. Itse olen ihastunut kreikkalaisen joghurtiin ja käytän sitä kaikkeen.

*Bon Appetit*


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti