sunnuntai 31. maaliskuuta 2013

Lammasta saviruukussa

Uuni valmis

Laita ruukku veteen likoamaan noin puoleksi tunniksi. Paista lammas paistinpannussa jotta paisti saa tumman pinnan. 
Tee liemi johon tarvitaan noin 1dl vahvaa kahvia, 1/2dl madeiraa, voita, suolaa, paprika jauhetta ja lihalientä. Kiehauta paitinpannussa ko. liemi vähän ja samalla saat lampaasta jääneet mauta mukaan.

Aseta lammas vuokaan, lisää perunoita, sipulia, porkkanaa, oliiveja ja pari tuoretta rosmariinin oksaa.

Aseta ruukku kylmään uunin sen alaosaan ja laita uuni päälle noin 200°. Anna ruukun hautua pitkään, mieluummin pari tuntia jotta kaikki maut mehevöityvät. 
 Ota ruukku uunista ja aseta paisti erikseen lautaselle ja kauho muut tarjolle kulhoon.

Uunista ulos ja pöytään


Ruukku on hyvä huudella ja pestä heti jotta makuja ei jää ruukkuun. Anna ruukun kuivahtaa hyvin että siihen ei jää kosteutta josta voi tulla hometta jos ruukkua ei ole hyvin pesty ja kuivattu.

Huom! Saviruukku ei ole säilytysastia materiaalin huokoisuuden vuoksi, eri asia on jos ruukku on lasitettu, mutta silloin hautuminen ja aromit ovat erit.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti