lauantai 30. maaliskuuta 2013

Pasha


 Pasha

tarvittavat aineet:
1/2 kg rahkaa
2 kananmunaa
1-1/2 dl sokeria
100- 200gr. voita
1-1/2 dl. sokeria

mausteet:
vaniljaa; sokerina tai uutteena
1-2 rk. appellsiini hilloa jossa on kuorta mukana
hillottuja kirsikoita
sokeroitua appelsiinin kuorta
rusinoita tai korintteja
pieneksi pilkottuja kuivattuja aprikooseja pari-kolme

koristeeksi vaikka
mandariinia, kirsikoita ja mantelirouhetta

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.
Sulata voi ja sokeri kattilassa ja anna hetken kiehua kunnes sokeri on sulanut.
Sekoita voi-sokeriliemi koneella,voimakkaasti vatkaten munaseokseen jonka jälkeen lisää rahka.
Tämän jälkeen lisää seokseen mausteet ja laita seos kahvinsuodattimille vuorattuun sihtiin. Aseta sihti kulhoon, jotta nesteet pääsevät valumaan pois ja suojaa koko "asetelma" foliolla tai muovipussilla, riippuen koosta. Laita kulho jääkaappiin odottamaan seuraavaa päivää.
Seuraavana päivänä keikauta Pasha lautaselle ja poista suodatin paperit.
Koristele Pasha ja aseta tarjolle.

Voin vannoa että se on hyvää, tämä on paras Pasha mitä olen tehnyt ja niitä on ollut monia eri versioita. Tällä reseptillä Pashasta tulee kuohkeampi kuin ns. tavallisesta ja aidosta venäläisestä Pashasta.
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti